Skip to content
  • +91 990363 5533 (Kolkata)
  • kolkata@clatapult.com

CLATapult Franchise

clatapult logo
  • Home
  • Law Schools
    • NLSIU, Bangalore
    • NALSAR, Hyderabad
    • NUJS, Kolkata
    • NLU, Delhi
    • NLU, Jodhpur
    • GNLU, Gujarat
    • NLIU, Bhopal
    • Symbiosis Law School, Pune
    • HNLU, Raipur
    • RMLNLU, Lucknow
    • RGNUL, Patiala
    • NLU, Odisha
    • MNLU, Mumbai
    • NUALS, Kochi
    • CNLU, Patna
  • About Us
    • TEAM
    • FACULTY
    • CONTENT
    • MEDIA
    • Why CLATapult
      • CLATapult’s Testimonials
      • Topper’s Interview : West Bengal Rank 1 in CLAT 2017
      • Topper’s Interview: AIR 9 & WB Rank 1
  • Courses
    • CLATapult CLATegize (CLAT 2026)
    • Class-Action 2027
    • Counsel 2028 (April 2026 to March 2028)
    • Marathon for CLAT LLM/PG
    • CLATapult Bluebook (Correspondence Course/Distance Learning)
    • CLATapult Probe (Test Series)
    • CLAT Online Classes
  • Archive
    • CLAT Tips
    • CLAT, CLATapult & Law Schools
    • Legal Reasoning
    • Logical Reasoning
    • Static General Knowledge
    • Current Affairs
    • English
    • Maths
    • The Furious Five
      • Legal ‘Mantis’ Reasoning
      • General ‘Viper’ Knowledge
      • Tigress : Kung Fu :: Aspirant : Logical Reasoning
      • Monkey-ish English
      • Mathematics, the Crane Way
  • Blog
  • Contact Us
    • North Kolkata Center
    • South Kolkata Center
    • Bhubaneswar Center
  • Home
  • Law Schools
    • NLSIU, Bangalore
    • NALSAR, Hyderabad
    • NUJS, Kolkata
    • NLU, Delhi
    • NLU, Jodhpur
    • GNLU, Gujarat
    • NLIU, Bhopal
    • Symbiosis Law School, Pune
    • HNLU, Raipur
    • RMLNLU, Lucknow
    • RGNUL, Patiala
    • NLU, Odisha
    • MNLU, Mumbai
    • NUALS, Kochi
    • CNLU, Patna
  • About Us
    • TEAM
    • FACULTY
    • CONTENT
    • MEDIA
    • Why CLATapult
      • CLATapult’s Testimonials
      • Topper’s Interview : West Bengal Rank 1 in CLAT 2017
      • Topper’s Interview: AIR 9 & WB Rank 1
  • Courses
    • CLATapult CLATegize (CLAT 2026)
    • Class-Action 2027
    • Counsel 2028 (April 2026 to March 2028)
    • Marathon for CLAT LLM/PG
    • CLATapult Bluebook (Correspondence Course/Distance Learning)
    • CLATapult Probe (Test Series)
    • CLAT Online Classes
  • Archive
    • CLAT Tips
    • CLAT, CLATapult & Law Schools
    • Legal Reasoning
    • Logical Reasoning
    • Static General Knowledge
    • Current Affairs
    • English
    • Maths
    • The Furious Five
      • Legal ‘Mantis’ Reasoning
      • General ‘Viper’ Knowledge
      • Tigress : Kung Fu :: Aspirant : Logical Reasoning
      • Monkey-ish English
      • Mathematics, the Crane Way
  • Blog
  • Contact Us
    • North Kolkata Center
    • South Kolkata Center
    • Bhubaneswar Center
LOGIN

Practice Questions on Logical Series : Logical Reasoning for CLAT

  • Home
  • Blog
  • Practice Questions on Logical Series : Logical Reasoning for CLAT
  • By CLATapult
  • March 10, 2017
  • 1:11 pm
Logical Reasoning for CLAT

 

Instructions:

Always time your test tasks. Put your phone away and try to solve these questions under 10 minutes!

Q1. Examine the series and identify the missing number: [CLAT 2016]

46, 44, 40, 38, 34, …

(a) 26

(b) 32

(c) 28

(d) 30

Answer- (b)

Q 2. Aadvark, Eerie, Iiwi, Oolong,________ [CLAT 2011]

Which of the following words follows the pattern of this series?

(a) Uvula

(b) Uulium

(c) Uranium

(d) Uranus

Answer: (b)

Q 3. ‘387924,_______, 3724, 423, 32, 2’. Which number is missing? [CLAT 2011]

(a) 42978

(b) 42783

(c) 42983

(d) 42783

Answer: (a)

Q 4. A, B, D, G, K, P,______ [CLAT 2011]

What is the last alphabet in this sequence?

(a) Z

(b) Y

(c) V

(d) X

Answer: (a)

Q 5. ‘Sunday, Monday, Wednesday, Saturday, Wednesday, Monday, Sunday,__________,

Which of the following best fits in the blank? [CLAT 2011]

(a) Sunday

(b) Tuesday

(c) Saturday

(d) Thursday

Answer: (a)

Q 6. 0,6,24,60,120,210,… [CLAT 2014]

  1. 290
  2. 240
  3. 336
  4. 504

Answer: (c)

Q 7.  8, 16, 28, 44… [CLAT 2014]

  1. 60
  2. 64
  3. 62
  4. 66

Answer: (b)

Q 8. A1, C3, F6, J10, O15,… [CLAT 2014]

  1. U21
  2. V21
  3. T20
  4. U20

Answer: (a)

Q 9. 88, 96, 104, ? [CLAT 2010]

  1. 100
  2. 110
  3. 120
  4. 112

Answer: (d)

Q 10. 117,104,91,78? [CLAT 2010]

  1. 39
  2. 60
  3. 65
  4. 36

Answer: (c)

YOU CAN REGISTER FOR OUR CORRESPONDENCE COURSES HERE.

You can read more about English HERE

You can read more about Logical Reasoning HERE

You can read more of Current Affairs HERE

You can read more of Legal Reasoning HERE.

You can read more of General Knowledge HERE

 

CLATapult was founded by 7 alumni of NUJS in 2012. It boasts of some fantastic teachers from NUJS (Remember! CLAT Coaching by those who have been there and done that)  and, currently, has 2 centers in Kolkata and 1 in Bhubaneswar.

CLATapult Courses

CLATapult CLATegize (CLAT 2025)
CLATapult Counsel (II year course)
Marathon for CLAT LLM/PG
CLATapult Bluebook (Distance Learning)
CLATapult Probe (Test Series)
CLAT Online Classes
  • clat logical reasoning, Logical Reasoning for CLAT
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

admin

All Posts »
PrevPreviousLogical Reasoning for CLAT: Logical Series
NextCLAT Tips: Quora Quotes – The Hindu, Current Affairs, and more on Legal MaximsNext

Related Posts

Skills of Critical Thinking: 10 Ways to Improve Them

Skills of Critical Thinking: 10 Ways to Improve Them   Critical thinking means examining information, checking whether evidence supports a claim, and reaching a reasoned

Read More »
October 27, 2026

Golden Rule of Interpretation of Statutes: A Law Aspirant’s Guide

Golden Rule of Interpretation of Statutes: A Law Aspirant’s Guide   The Golden Rule of Interpretation is a principle of statutory interpretation that allows courts

Read More »
October 24, 2026

CLAT Sample Papers: How to Practise, Analyse Performance and Improve Scores

CLAT Sample Papers: How to Practise, Analyse Performance and Improve Scores   CLAT sample papers help you understand how questions are framed, how passages are

Read More »
October 20, 2026

How to Prepare for CLAT: Exam Roadmap for Kolkata Aspirants

How to Prepare for CLAT: Exam Roadmap for Kolkata Aspirants   Preparing for CLAT starts with understanding the official syllabus, assessing your current level through

Read More »
October 16, 2026

Leave a Comment Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • CLATegize
  • 2 Year Course (Counsel)
  • 1 Year Course (Class-Action)
  • CLAT Tips
  • Legal Reasoning
  • Logical Resoning
  • Static General Knowledge
  • Current Affairs
  • English
  • Maths
  • Why CLATapult
  • Classroom Courses
  • Online Courses
  • About CLATapult
  • Team CLATapult
  • Faculty
  • Law Schools
  • CLATapult in Kolkata (Salt Lake Center)
  • CLATapult in Kolkata (Ultadanga Center)

We Are Here To Help You

contact us today

  • Refund and Returns Policy
  • Privacy Policy
  • Terms of Use
  • Refund and Returns Policy
  • Privacy Policy
  • Terms of Use

SEO service by SEOcontrol

Our Cat Coaching Center in Kolkata

Site by WordPress Expert in India

  • CALL US NOW